Öğrencilerimizden Duyarlı Davranış

• Haberler
  • Öğrencilerimizden Duyarlı Davranış

ÖĞRENCİLERİMİZDEN DUYARLI DAVRANIŞ

3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı bir farkındalık çalışması gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz önce toprağa dokundular ve rengarenk saksıları çiçeklerle doldurdular. Ekilen çiçekleri satarak elde ettikleri gelirlere, ortaokul okul başkanımız Yağız YILMAZ, yardımcısı Ali Efe KATİPOĞLU ve yazman Damla Melis ŞAHİN'in destek kampanyasında sattıkları anahtarlıklardan elde edilen gelirler eklendi. Tüm bu çalışmaların sonucunda öğrencilerimiz Altı Nokta Körler Vakfı'na bağışta bulundular.

İşitme Engelliler Federasyonu başkanı Muammer Ay'ın ve proje koordinatörü Elif hanımın "İşitme Engellilerin Dünyaları ve İşaret Dilinin Önemi" sunumuyla ortaokul öğrencilerimiz, Beyoğlu Halk Eğitim Merkezinden Burak Kalafat'ın sınıflarda gerçekleştirdiği "İşaret Dilinin Önemi" sunumuyla da ilkokul öğrencilerimiz engellerin aşılması hususunda erken yaşta farkındalık kazandılar. Engellerin bedende değil ancak yürekte olduğunu, engel değil destek olunması gerektiğini bu anlamlı çalışmalarıyla vurgulayan öğrencilerimize ve sunumlarıyla destek olan konuşmacılarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz.