Tarhan Koleji

Kayıt Kabul

KAYIT KABUL

Ana Sınıfına Öğrenci Kabulü

Ana Sınıfına 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı   Eylül ayı sonu itibarıyla 48 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.

• Aday velimiz okulumuzla tanışmak için  randevu talebinde bulunur.
  • Aday öğrencimize Rehberlik Servisi  tarafından öğrenci tanıma görüşmeleri yapılır.
  • Başvuru sırasında ön kayıt alınarak  ve bu sıraya göre kontenjan dahilinde kayıt yapılır.

İlkokula Öğrenci Kabulü

İlkokul birinci sınıfa, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı   Eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.  Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilebilir.

• Aday velimiz okulumuzla tanışmak için  randevu talebinde bulunur.
  • Aday öğrencimize Rehberlik Servisi  tarafından öğrenci tanıma görüşmeleri  yapılır ve okul olgunluğu testi uygulanır.

Ortaokula Öğrenci Kabulü

Özel Tarhan Ortaokulu’na kontenjan dahilinde “Milli Eğitim Bakanlığı Okul öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel  Tarhan Ortaokulu Kurum Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda kayıt kabulü yapılır.

• Özel Tarhan İlkokulu öğrencilerinin ortaokula geçişte kayıt önceliği vardır.
  • Aday velimiz okulumuzla tanışmak için  randevu talebinde bulunur.
  • Aday öğrencimize Rehberlik Servisi  tarafından öğrenci tanıma görüşmeleri  yapılır ve hazır bulunuşluk sınavı  uygulanır.

Liseye Öğrenci Kabulü

• Özel Tarhan Ortaokulu  öğrencilerinin Liseye geçişte kayıt önceliği vardır.
  • Okulumuzda ‘’Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel öğretim kurumları yönetmeliği ve Tarhan Koleji Lise kurum Yönetmeliği ‘’hükümleri doğrultusunda kayıt kabulü yapılır.
  • Aday velimiz okulumuzla tanışmak için randevu talebinde bulunur.
  • Aday öğrencimiz okulumuzun müdürü ,veya müdür yardımcısı , Rehberlik Servisi ile öğrenci tanıma görüşmeleri yapılır .(Yeni kayıtlar için hazırlık atlama sınavı Türkçe/ İngilizce ,  Ara sınıflar için seviye belirleme sınavı yapılır.)
  • Öğrenci adaylarımıza LGS yüzdelik dilimine göre 5 yıl süreyle %100’e varan burs imkanları tanınmaktadır.
  • Öğrenci adaylarımızın kardeşi ile birlikte kayıt yaptırmaları halinde kardeşlerden bir tanesinde %10 kardeş indirimi sağlanmaktadır.
  • Öğretmen ve Kamu personeli çalışanlarımız için %5 oranında indirim  imkanı sağlamaktadır.
  • Yurt dışından gelen öğrencilerimiz ‘’MEB DENKLİK BELGESİ’’ ile başvurularını yapmaları gerekmektedir.
  • Öğrenci adaylarımızın LGS yüzdelik dilimi, yapmış olduğu spor veya sanatsal etkinlikler v.b. çalışmaları kayıt anında belirtilmelidir.