Eğitim Öğretim

EĞİTİM FELSEFEMİZ VE HEDEFLERİMİZ

İdealist öğretmenlerle, huzurlu bir okul atmosferi içinde,  sorumluluk duygusu alabilen, çevreye karşı duyarlı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalışan, sorgulayan, araştıran, yorumlayan, değişmeye ve gelişmeye açık, yaratıcı, barışçıl, ileri görüşlü, özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, Türkçeyi etkin biçimde kullanabilen, evrensel iki dile sahip, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, sanata ve spora değer veren, Atatürk ilke ve inkılaplarının özünü benimsemiş, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek hedeflerimizdir.

ÖĞRENCİLERİMİZE SUNDUĞUMUZ İMKANLAR

Okulumuz hedefini gerçekleştirebilmek için deneyimli, yeniliklere açık, özveriyle çalışan, kendine kaliteyi hedeflemiş, çağdaş, tüm çabası öğrencilerini hem mutlu hem de başarılı kılmak olan bir eğitim kadrosu oluşturmuştur.

Karma eğitim veren kolejimizde eğitim-öğretim 5 yıllık bir süreçtir. Bu sürecin birinci yılı, İngilizcenin yoğun olarak verildiği Hazırlık yılıdır. Bu 5 yıllık dönemde öğrencilerimiz çağın gereklerine uyan teknolojik donanımın olduğu, öğrencilerin hedeflerine göre düzenlenen, en az 5 en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim-öğretim görmektedir. İhtiyaç duydukları her an rehberlik ve psikolojik danışma hizmetinden, hemşireli revirden yararlanabilmektedir. Okulumuzda hem öğrencilerin hem de velilerin yararlanabileceği 9.000 civarında kitabın bulunduğu kapsamlı bir kütüphane, sanatsal etkinliklerin ve törenlerin düzenlendiği bir konferans salonu, spor salonu, temiz ve güvenilir elemanların çalıştığı bir yemekhane ve kantin, bilgisayar odası, drama odası, görerek yaşayarak daha etkili bir öğrenme sağlayabilmek için biyoloji, fizik ve kimya laboratuvarları, öğrencilerimizin  yaz - kış kullanabilecekleri ve stres atabilecekleri Boğaz manzaralı bir teras bulunmaktadır.

BİRE BİR ETÜT AYRICALIĞI

Zirveyi hedeflemiş Tarhan Kolejinde bire bir etüt çalışmaları yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerinden randevu alarak okul çıkışlarında bire bir ya da grup halinde etüt alma imkanına sahiptir. Bu ayrıcalık sayesinde öğrencilerimiz bir adım daha ileri gidebilmektedir. Okulumuz “Her insan özeldir.”  ilkesiyle hareket etmekte ve tüm öğrencilerle hem akademik hem de psikolojik yönden bire bir ilgilenmektedir.

EĞİTİM-ÖĞRETİM TEK BAŞINA YETERLİ MİDİR?

Eğitim-öğretimin tek başına yeterli olmayacağına inanan kolejimiz, öğrencilerini sporla, sanatla ve sosyal etkinliklerle de hayata hazırlama çabası içindedir. Kış kayak ve yaz su sporları kampları; go kart, paintball turnuvaları; binicilik ve okçuluk sporlarının yapılabileceği geziler; futbol, voleybol, masa tenisi turnuvaları düzenlenmektedir. İl ve ilçede yapılan maçlara katılım sağlanmaktadır. Okulumuz sporun yanı sıra sanata da büyük önem vermektedir. Müzik dersi aktif olarak işlenmekte, resim üzerine de kaliteli çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz okullar arası müzik yarışmalarına katılmakta ve koro çalışmaları yapmaktadır. Okul çıkışlarında belli günlerde gitar, keman ve piyano dersleri verilmektedir. Aktif ve etkili bir şekilde çalışan sosyal kulüplerimiz de çeşitli geziler ve etkinlikler düzenlemektedir. Bunların dışında AB hayat boyu öğrenme (Comenius), yurt dışı değişim programları, yurt dışı kardeş okul projeleri, yurt dışı dil ve eğitim programları yapılmaktadır.

BÖLÜMLERİMİZ

Okulumuzda eğitim-öğretim dört ana bölüm altında toplanmıştır: Edebiyat-Sosyal Bilimler Bölümü, Matematik- Fen Bilimleri Bölümü, Yabancı Diller Bölümü, Uygulamalı Dersler Bölümü. Bölümler, özverili ve koordineli çalışmaları sayesinde verimliliği artırmaktadır. Bölümlerimiz hakkında detaylı bilgiye “bölümler” butonundan ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİ NASIL İŞLER?

Tarhan Kolejine gelen bir öğrenci ilk bir yıl içinde kaliteli bir İngilizce eğitimi almakta ve yoğun olarak geçirdiği ilköğretim sürecinin ardından bir dinlenme molası vererek lise dönemine hazırlanmaktadır. Bu dönemde, ikinci bir yabancı dil olarak Almanca ile de tanışmaktadır. Hazırlık sınıfından sonra 4 yıllık lise dönemini yaşamaya başlayan öğrenci; deneyimli ve başarılı öğretmenlerin, idarecilerin önderliğinde adım adım üniversiteye doğru ilerlemektedir. Bu yolda öğrencinin karşısına çıkabilecek engeller eğitim kadrosu tarafından minimum düzeye indirilmeye çalışılmaktadır. Bu 5 yıllık lise döneminde kolejimiz Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü, özel okullarda ve devlet okullarında uygulanan standart programların tümünü uygulamaktadır. Kolejimizin farklılığı şudur ki: Öğrenciler ile hem davranışsal hem de akademik anlamda özel olarak ilgilenilmektedir. Bu noktada iddialı olan okulumuz, öğrencilerine aile ortamı hissi veren bir ortam oluşturabilmiştir.

BEŞ YILLIK SÜRECİN SONUCU

Öğrencilerimiz sadece akademik bilgilerle değil; aynı zamanda sanatsal, kültürel ve uluslararası alanlarda da donanımlı hale gelmektedir.  Böylelikle 5 yıllık dönemin sonunda öğrencilerimiz güven duygusunu kazanmış, kişiliğini oturtmuş, donanımlı ve akademik anlamda üniversiteye adım atmaya hazır bir şekilde mezun olmaktadır. Bu gurur verici durumu mezun olan öğrencilerle kurduğumuz iletişim ve üniversiteye yerleşme puanları ile gözlemlemekteyiz.

Bizler bu ailenin, Tarhan ailesinin, üyeleriyiz. Bu ayrıcalığı yaşamanız için sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.