Tarhan Koleji

Eğitim Öğretim

Özel Tarhan Lisesinde öğrencilerimiz,  sorgulama, araştırma,  bilgiyi kendi zihinlerinde yapılandırarak üretmelerine  imkan verecek yaklaşım ve yöntemlerle geleceğin bilinmeyen dünyasına hazırlanır;  21. yy becerileri ile donatılırlar. Ulusal - uluslararası projeler, saha çalışmaları ve konferans katılımları ile desteklediğimiz eğitim programımız, öğrencilerimizin en az iki yabancı dil öğrenmelerine olanak sağlıyor. Kültürlerarası iletişim ve etkileşime açık öğrencilerimiz, yaşamlarını yenilikçi ve üretken bir bakış açısıyla kendi geleceklerini tasarlama imkanı buluyorlar.

Öğrencilerimizin bilgi birikimi ve gelişimi lise yılları boyunca ölçme uygulamaları ile takip edilir ve değerlendirilir. Bu değerlendirmeler ışığında öğrencilerimiz akademik gelişmelerin en üst düzeye taşınmak üzere desteklenir.

Okulumuzda birey ve süreç odaklı eğitim modeli uygulanmaktadır. Birey ve süreç odaklı eğitim modelinde;

• Akademik programlarımız ve öğretim araçlarımızın öğrenciye özgü olmasına,
  • Dersin öğrenme kalitesi ve verimliliğinin artırılarak öğrencinin derste öğrenmesine,
  • Deneyerek ve üreterek öğrendiklerine farklı bir boyut kazandırmasına, uygulama yaparak kalıcı öğrenmenin oluşturulmasına,
  • Atölye ve laboratuvar çalışmalarıyla özel ilgi alanlarının belirlenmesine ve kişisel yetkinliklerin geliştirilmesine,
  • Akademik kazanımların öğrencinin yaşamında sosyal farkındalık ve toplumsal bilince dönüşmesine,
  • Kendi potansiyelinin en üst noktasına ulaşmasına,
  • Bireysel farklılıkların ve ihtiyaçların farklı öğrenme araçlarıyla desteklenmesine olanak sağlayacak bir okul iklimi oluşturmayı hedefliyoruz.