Tarihçe

Kurumsal

Tarihçe

Özel Tarhan Koleji  07.10.1959 tarihinde, değerli eğitimci ve devlet adamı Mümtaz Tarhan tarafından kurulmuştur.

Kurucusunun adını taşıyan ve yaşatan okulumuz, ilk açıldığında, gündüzlü ve yatılı olarak ilk, orta ve lise bölümleriyle eğitim ve öğretime başlamıştır.

Okulumuzun ilk binası, Kumbaracı Yokuşu, Tercüman Çıkmazı No.1'dedir. Daha sonra aynı parselde ikinci bir bina daha yapılmıştır.

Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve önünde hazırlık sınıfı bulunan lise bölümleri  ile 12 yıllık bir öğretim dönemini  kapsayan  ve 12 yıldızla sembolize edilen okulumuz, alanında seçkin bir konuma sahiptir.

Özel Tarhan Koleji,eğitimin en az öğretim kadar önemli olduğunun bilincine varmış olan eğitim kadrosu ile; milli ve evrensel değerlere bağlı, hayat boyu öğrenen,toplumsal olaylara duyarlı,kendi haklarını korurkenbaşkalarının haklarına saygılı,yaşının gerektirdiği bilgi ,beceri ve sorumluluğa sahip bireyler yetiştirmeye devam etmektedir.