Eskişehir Gezisi

Kültür-Sanat ve Öğrenci Şehri Olan Eskişehir’i Gezdik

Bu gezi ile öğrencilerimiz, bir üniversite şehri olan Eskişehir’i ve üniversite yaşamını yakından görme fırsatını yakaladılar. Eskişehir’in Kurşunlu Külliyesi, Odunpazarı evleri gibi tarihi bölgelerini ziyaret ettiler. Devrim Arabaları Müzesini; Cam atölyesini; Lületaşı Müzesini; Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesini; Kurtuluş Müzesini; Kent Park’ı; bilim, kültür merkezi olarak görülen Sazova Parkı ve içerisindeki pek çok yapı ile müzeyi gezerek Eskişehir’e özgü kültürel değerleri tanımış oldular.

Cam atölyesinde bir uzman tarafından camın işleniş süreciyle ilgili keyifli bir etkinliğe katılarak bu süreci uygulamalı olarak izleme imkânı buldular.

Sazova Parkı’nda bulunan ve Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ettiler. Eskişehir Teknik Üniversitesinden Dr. Öğrt. Üyesi Metin Altan ile birlikte “Uzay-Zaman Kuramsal Astrofizik ve Kozmoloji Eğitim Laboratuvarı”nda yapılan eğitim seminerine katıldılar.

Dostoyevski’nin 200. doğum yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Dostoyevski portreleri sergisini gezdiler. Ataol Behramoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda Dostoyevski’nin dil ve üslubuyla, mektuplarıyla, dünya edebiyatındaki yeri ve önemiyle, kült bir roman olan Suç ve Ceza’yla ilgili konunun uzmanlarından bilgiler edindiler.