Almanca

Günümüzde sadece bir yabancı dil konuşabilmek yeterli olmayıp ikinci bir dil öğrenmek kişiye iş hayatında önemli avantaj sağlamaktadır.

Özellikle de Almanca, Avrupa Birliği ülkelerinde en çok konuşulan ikinci yabancı dildir. Birçok uluslararası firma Almanca bilen personel tercih etmektedir. Almanya ve Avusturya’nın önde gelen üniversitelerinde öğrenim görebilmek için belli bir düzeyde Almanca bilgisi gereklidir.

Okulumuzda Avrupa ortak dil kriterlerine ( Gemeinsamer Europäischer Referenzrahemen) uygun çalışmalar yapılmaktadır.

• Amacımız Almancanın yanı sıra Alman kültürünü de öğretmektir.
  • İsteyen öğrencilerimizi Goethe Enstitüsünün yaptığı Fit 1 ve Fit 2 sınavlarına hazırlarız. Bu sınavlar sonucunda aldıkları sertifikalarla öğrencilerimiz mezun olduktan sonra avantajlı hale gelirler.

Derslerimiz nasıl işlenir?

• Hazırlık Sınıfları

•  Dersler şarkı, oyun ve görsellerle desteklenir.
    • Öğrencilerin kendilerini temel düzeyde ifade etmeleri sağlanır.
    • Kelime  bilgisi çalışmaları yapılır.
    • Yazma becerisi kazandırılır.
  • 9-10-11-12. Sınıflar

• Okuduğunu anlama ve dinlediğini anlama yoluyla kelime bilgisi geliştirilir.
    • Canlandırmalar yapılarak dersler eğlenceli bir hale getirilir.
    • Yazma becerisi geliştirilir.