Türkiye’nin ve İstanbul’un hiç durmayan yaşam dinamizmiyle adeta kültür ve sanat başkenti olan Beyoğlu, 1959 yılından beri tüm renkleriyle okulumuza ev sahipliği yapmaktadır.
"Herhangi bir şahsın, yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve saadet ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, saadeti için çalışmakta bulunabilir."
Okul öncesi öğrencilerimiz, oyun ve proje tabanlı eğitim modeliyle öğrenmenin keyfini yaşarken ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfederler. Kendilerini güvende hissettikleri mutlu okul ortamında, zengin öğrenme deneyimleriyle birlikte yaşam becerileri kazanarak, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel alanlarda gelişirler.
Araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme ve proje temelli ilkokul eğitim programımızı, okul dışı etkinlikler, kütüphane araştırmaları, tasarım-beceri atölyeleri, sanatsal ve sportif faaliyetler ve kulüp çalışmalarıyla desteklemekteyiz.
Zenginleştirilmiş ders ve etkinlik içerikleri öğrencilerimizin, bireysel farklılıkları ve ilgi alanları göz önünde bulundurularak planlanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz yeteneklerini keşfederken, akademik, sosyal ve duygusal açıdan en üst seviyede kendilerini geliştirerek ortaokul hayatına hazırlanırlar.
Ortaokulumuzda uyguladığımız haftalık takip programıyla öğrencilerimizin güçlü yönlerini öne çıkarıyor, desteklenmesi gereken alanları geliştiriyor ve onlara kendini tanıma imkânı sağlıyoruz. Bireysel olarak takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz öğrencilerimiz yetkinliklerini ve en etkili şekilde nasıl öğrendiklerini keşfediyorlar. Başka bir deyişle, hayat boyu gereksinim duyacakları "öğrenme becerisi"ni ediniyorlar.
Öğrencilerimiz lisede sahip oldukları geniş faaliyet imkânları, öğrencilerimizi inisiyatif almaya, toplum odaklı düşünmeye ve davranmaya, hayal kurmaya ve hayalleri için çalışmaya teşvik ediyor. Öğrencilerimiz tercihlerinin netleşmeye başladığı bu dönemde, belli bir amaç doğrultusunda hareket ederken hata yapmayı yeniden denemek için bir fırsat olarak görmeyi öğreniyorlar.
Eğitimle geçen 63 yıllık yıllık tecrübemizle, çocuklarınıza Tarhan'lı olmanın ayrıcalığını yaşatın.
Öğrencilerimiz matematiğin düşünme becerilerinin temeli olduğunu bilerek matematiğe özgüvenle yaklaşırlar. Değişik modelleme ve materyallerle zenginleştirilmiş ders ortamında yorum yaparak, farklı bakış açıları geliştirerek ve çözümler üreterek matematiksel düşünme, muhakeme ve sorgulama becerilerini geliştirirler. Günlük hayatla ilişkilendirilmiş çalışmalar ve etkinlikler aracılığıyla edindikleri bilgileri sentezleyerek kullanır, matematiği ezberlemeden anlayarak ve yaşayarak öğrenirler.
Geleneksel olarak düzenlenen Tarhan Matematik Yarışması, Akıl Oyunları yarışmaları, Altın Oran Günü, Pi Günü gibi ders dışı etkinlikler öğrencilerimizin matematiği yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Program kapsamında öğrencilerimiz ayrıca Gauss Contest gibi uluslararası yarışmalara, Tales Matematik Uygulaması gibi ulusal yarışmalara katılarak bilgi ve becerilerini kullanma fırsatı bulurlar.