Matematik

Öğrencilerimiz matematiğin düşünme becerilerinin temeli olduğunu bilerek matematiğe özgüvenle yaklaşırlar. Değişik modelleme ve materyallerle zenginleştirilmiş ders ortamında yorum yaparak, farklı bakış açıları geliştirerek ve çözümler üreterek matematiksel düşünme, muhakeme ve sorgulama becerilerini geliştirirler. Günlük hayatla ilişkilendirilmiş çalışmalar ve etkinlikler aracılığıyla edindikleri bilgileri sentezleyerek kullanır, matematiği ezberlemeden anlayarak ve yaşayarak öğrenirler.

Geleneksel olarak düzenlenen Tarhan Matematik Yarışması, Akıl Oyunları yarışmaları, Altın Oran Günü, Pi Günü gibi ders dışı etkinlikler öğrencilerimizin matematiği yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Program kapsamında öğrencilerimiz ayrıca Gauss Contest gibi uluslararası yarışmalara, Tales Matematik Uygulaması gibi ulusal yarışmalara katılarak bilgi ve becerilerini kullanma fırsatı bulurlar.