Florya Kampüsü

Okul Öncesi / Genel Açıklama

Öğrencilerimizin hedeflediğimiz gelişim alanlarında maksimum seviyeye ulaşmalarını  sağlamaktır. Beden, zihin ve duygu gelişimlerinde iyi alışkanlıklar kazandırmak, Türkçe’ yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak ve ilkokula hazırlamaktır.

Anaokulunda öğrenci değerlendirmelerini beş gelişim alanı üzerinden yapmaktayız.

PSiKOMOTOR ALAN

Hedefimiz öğrencilerimizin bireysel gelişimleri doğrultusunda bedensel koordinasyonlarını sağlamaktır.

SOSYAL DUYGUSAL ALAN

Öğrencilerimizin duygusal anlamda gelişimlerini desteklemektir.

DİL ALANI

Öğrencilerimizin Türkçeyi kurallarına uygun ve düzgün kullanabilmeleri, arkadaşları, öğretmenleri ve diğer yetişkinlerle iletişim kurabilmeleri, kendini ifade edebilmelerini desteklemektir.

BİLİŞSEL ALAN

Bu alandaki hedefimiz öğrencilerimizin özgün düşünme, akıl yürütme, problem çözme, dikkat, algı ve benzeri zihinsel süreçlerde yaş ve bireysel gelişimlerine özgü gelişimlerini desteklemektir.

ÖZBAKIM BECERİLERİ

Bu alanda asıl hedefimiz kendine yetebilen bireyler yetiştirebilmektir.

Okul öncesi bölümümüzde; öğrenciyi merkeze alan, oyun temelli bir eğitim modeli uyguluyoruz. Öğrencilerin sorgulamalarını ve keşfetmelerini sağlayacak etkinliklerle derslerimiz işlenmektedir. Öğrencilerimizin yaratıcılık becerilerini geliştirmeyi hedef alan, kültürel ve evrensel değerleri benimsemelerini sağlayan, aile eğitimi ve katılımını önemseyen bir anlayışla çalışmalarımızı modelliyoruz.

Okul öncesi bölümümüzde, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, Türkçe dil etkinlikleri, kavram ve matematik çalışmaları, STEM çalışmaları, İngilizce ve ikinci yabancı dil dersleri, müzik, drama, satranç, bale ve modern dans çalışmaları, cooking etkinlikleri gibi birçok etkinliğimiz ve dersimiz bulunmaktadır. Bu derslerimizde öğrencilerimizin beş gelişim alanında  gelişmelerini sağlayacak etkinlikler yapılmaktadır.. Öğrencilerimiz eğlenerek ve oyunlarla etkinliklere katılmakta, aynı zamanda  bilişsel ve duygusal anlamda gelişimlerini sürdürmektedirler.